Author Topic: How to upload your mod to steam workshop  (Read 29746 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

March 21, 2016, 04:55:58 PM
Read 29746 times

amensch

  • *****
  • Information
  • Member
  • Moderator
  • Posts: 149
  • Live a life worth remembering.
    • View Profile
Hello dear Modders,


since the new Update >Alpha 8<, it is possible to upload your mod directly to the steam workshop.
I'm here to help you complete this easy task.


  • Put mod in mod folder
  • Launch the game
  • Top left corner next to Languages there is a button called Steam Workshop, click it
  • You'll see your mod, click upload
  • New window will appear with steam workshop here you can edit everything about your mod


You have uploaded your Mod, congratulations :)




Please, be reminded to only upload what you made yourself and not some cheap copy-paste mod!
« Last Edit: March 21, 2016, 05:53:48 PM by JackBank »

March 22, 2016, 08:48:39 PM
Reply #1

Ygames1

  • *
  • Information
  • Member
  • Posts: 27
    • View Profile
Thank you!

But how can you update mods on steam?

March 22, 2016, 09:02:57 PM
Reply #2

JackBank

  • *****
  • Information
  • Member
  • Global Moderator
  • Posts: 275
    • View Profile
Just replace the current mod and upload it when it's ready to be updated.
Check out my mod at Mo' Stuff Mod


March 28, 2016, 09:55:16 AM
Reply #3

Diskondire

  • *
  • Information
  • Newbie
  • Posts: 2
    • View Profile
Hmm.. whenever i try to upload something it takes like a long time or possible  a loop to upload it. Waiting for 30mins+ and no sign of the workshop page.

March 28, 2016, 01:36:25 PM
Reply #4

Dryhtscipe

  • *
  • Information
  • Member
  • Posts: 37
    • View Profile
I too cannot upload a mod as it just shows "Please wait" with an unmoving progress bar.

March 28, 2016, 03:14:45 PM
Reply #5

amensch

  • *****
  • Information
  • Member
  • Moderator
  • Posts: 149
  • Live a life worth remembering.
    • View Profile
Same problem here... nobody has come up with solution yet

March 28, 2016, 03:39:11 PM
Reply #6

AlbinoStoic

  • *
  • Information
  • Member
  • Posts: 89
  • aka The AngryAlbino
    • View Profile
    • AngryAlbino's YouTube
Same problem here... nobody has come up with solution yet

I'm not even bothering to upload my mod due to this, just keeping it here on the Forums.

March 30, 2016, 01:58:42 PM
Reply #7

Dryhtscipe

  • *
  • Information
  • Member
  • Posts: 37
    • View Profile
Could it be due to being on the test branch?

March 31, 2016, 07:47:35 PM
Reply #8

AlbinoStoic

  • *
  • Information
  • Member
  • Posts: 89
  • aka The AngryAlbino
    • View Profile
    • AngryAlbino's YouTube
Could it be due to being on the test branch?

Sadly no, tried both on and off the [testing] branch.  There's a thread about it in Support.

March 31, 2016, 09:14:27 PM
Reply #9

amensch

  • *****
  • Information
  • Member
  • Moderator
  • Posts: 149
  • Live a life worth remembering.
    • View Profile
Could it be due to being on the test branch?

Sadly no, tried both on and off the [testing] branch.  There's a thread about it in Support.


Check this post : http://softwareinc.coredumping.com/forum/index.php?topic=1170.15
worked for me :)

May 17, 2016, 05:27:37 PM
Reply #10

Emonadeo

  • *
  • Information
  • Member
  • Posts: 41
  • Modder and Furniture Creator
    • View Profile
When I try to upload furniture (I dont know if it applies for mods as well) it says "invalid update status". It creates the workshop page but with a download size of 0.000mb. The furniture itself however does not give me any errors.

May 20, 2016, 03:27:26 PM
Reply #11

amensch

  • *****
  • Information
  • Member
  • Moderator
  • Posts: 149
  • Live a life worth remembering.
    • View Profile
When I try to upload furniture (I dont know if it applies for mods as well) it says "invalid update status". It creates the workshop page but with a download size of 0.000mb. The furniture itself however does not give me any errors.


Hmm, I had the same problem with my mod, but it was fixed with a new update.
I actually have no Idea what could cause it, maybe ask the developer for help ;)

May 20, 2016, 03:39:36 PM
Reply #12

Squalalah

  • *
  • Information
  • Member
  • Posts: 96
    • View Profile
Tips : If you update your mod and there's nothing new in the "patchnotes" section, you need to unsubscribe to your own mod.
Restart the game and try to upload again.